۱۳۹۱ اسفند ۳, پنجشنبه

ارکستر جوانان افغان در تور آمریکا


گروه ارکستر جوانان افغان پس از توری دو هفته‌ای و اجرای موسیقی در واشنگتن، نیویورک و بوستون در ایالات متحده آمریکا به کابل بازگشت. جان کری، وزیر خارجه آمریکا این گروه را «سفیران صلح» نامید و گفت این جوانان از موسیقی برای نشان دادن تغییرات مثبت در افغانستان طی دهه گذشته استفاده کردند.

این گروه قطعه ارکسترال «بولرو» اثر موریس راول فرانسوی را اجرا کرد که اولین بار در اپرای پاریس در سال ۱۹۲۸ اجرا شد. این قطعه در آمریکا توسط دانشجویان افغان و با همصدایی ویولن و ترومپت کلاسیک با رباب و سیتار در بوستون ایالت ماساچوست نواخته شد.

گروه موسیقی جوانان افغان این قطعه مشهور را در مرکز فرهنگی کندی در واشنگتن دی‌سی، سالن کارنگی در نیویورک، و سالن نیوانگند بوستون اجرا کرد. بوستون آخرین توقفگاه گروه در آمریکا بود. سفر و برنامه این گروه موسیقی از سوی وزارت خارجه آمریکا و سفارت آمریکا در کابل پشتیبانی شد.

نوازندگان جوان

نوازندگان گروه اغلب یتیم هستند و قبلا کودکان خیابانی در کشوری بودند که طالبان موسیقی را در آنجا ممنوع کرده بود.

نگین، دختر اهل ولایت ناآرام کنر در شرق افغانستان است. او می گوید: «برادرخوانده ۲۰ ساله‌ام برای چند روز مرا به کنر برد. افراد طالبان او را از اتوبوس پیاده کردند و از او پرسیدند که چرا ریشش را زده است؟ از او پرسیدند «تو چه جور مسلمانی هستی؟» بعد آنقدر او را زدند که از دست‌ها و پشتش خون جاری شد. این یکی از بدترین خاطرات زندگی من است.»

امروز این کودکان دیگر در خیابان پرسه نمی زنند و موسیقی آزادانه در افغانستان نواخته می شود و گروه ارکستر جوانان افغان در بهترین و مشهورترین سالن‌های موسیقی آمریکا موسیقی اجرا می کند و حالا نگین خاطرات جدیدی با خود دارد: «در نیویورک بالا را نگاه می کردیم تا بالاترین نقطه آسمان خراش‌ها را ببینیم اما ساختمان‌ها خیلی بلند هستند. نیویورک خیلی زیباست. هر سه شهری که دیدیم زیبا بودند اما نیویورک را از همه بیشتر دوست دارم.»

هنر، دستاورد زندگی

نام مسئول این تحول موسیقایی احمد سرمست است. او در سال ۲۰۰۹ موسسه ملی موسیقی افغانستان را در کابل بنیان نهاد و سپس ارکستر جوانان را تشکیل داد.

سرمست می گوید: «افتخار می کنم که گروهی از دختران و پسران جوان افغان در مدتی کوتاه به چنین دستاوردی در موسیقی رسیده اند و امروز به عنوان سفیران فرهنگ افغانستان و نشان دادن تغییرات مثبت در کشورشان به آمریکا سفر کردند.»

صدای آمریکا



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر